GemeenteBelangen Veendam erkent het belang van Tropiqua als een belangrijke voorziening voor onze plaats én de bredere regio. Het is belangrijk om deze faciliteit te koesteren en verder te ontwikkelen, zodat het toekomstbestendig blijft. Onze focus ligt ook op het waarborgen van goede beschikbaarheid voor de sportclubs die van deze voorziening gebruikmaken,, dit is zeker een aandachtspunt! ‍

Fantastisch nieuws: In 2023 mocht Tropiqua ruim 290.000 bezoekers verwelkomen, een stijging van 30.000 vergeleken met 2022! Het warme water en de nieuwe saunazone trokken extra bezoekers uit de regio en zelfs uit Duitsland.

Tropiqua is niet zomaar een zwembad; het is een van de topattracties van Groningen! De moderne renovatie in 2019 heeft het zwembad enorm populair gemaakt. Het buitenterrein, opgeknapt met speeltoestellen en een springkussen, zorgt vooral in de zomermaanden voor extra plezier en bezoekers. ‍‍‍

Wethouder Henk Jan Schmaal is trots op het enthousiasme van het Tropiqua-team en de bezoekers. De saunazone, toegevoegd aan het entreekaartje, heeft in 2023 veel bijgedragen aan het succes. ️

Daarnaast heeft het restaurant een prachtige metamorfose ondergaan, met een volledige verbouwing die het nu naadloos verbindt met het moderne zwembad, gehuld in een sfeervol “Jungle” thema. ️

Niet te vergeten zijn de zwemlessen in Tropiqua, waar we wekelijks zo’n 1.000 kinderen volgens de EasySwim lesmethodiek begeleiden naar hun A, B, en C diploma. De focus op goed zwemonderwijs blijft een speerpunt. ‍

Laten we samen blijven genieten van Tropiqua en streven naar een bruisende toekomst voor deze prachtige voorziening!