GemeenteBelangen Veendam zet in op betaalbare nieuwbouw voor diverse doelgroepen, vooral voor jongeren en starters! ‍‍‍ Thuis opbouwen in Veendam is essentieel voor starters om een gezin te stichten in een mooie omgeving met topvoorzieningen. Dit vormt de ruggengraat van Veendam’s toekomst. De stijgende bouwprijzen maken nieuwbouw kostbaar, maar er zijn nog mogelijkheden! Op de Golfkop (Goflaan) in Veendam zijn plannen voor 28 betaalbare nieuwbouwwoningen. ️

Wethouder Henk Jan Schmaal beaamt de vraag naar woningen, maar de doorstroom van recente nieuwbouw maakt het voor starters en alleenstaanden lastig een geschikte woning te vinden.

Het nieuwe plan omvat zestien rijtjeswoningen en twaalf rug-aan-rugwoningen tussen Golflaan en Buitenwoellaan. Rug-aan-rugwoningen zijn kostenefficiënt vanwege gedeelde muren. Dit verschilt van duurdere woningen elders in de wijk en van de ontwikkeling van Dijkeneiland Zuid.