Fantastisch nieuws! GemeenteBelangen heeft met succes ingezet voor het behoud van ons geliefde hertenkamp in Veendam! Dit historische en culturele erfgoed, inclusief de prachtige damherten, blijft behouden dankzij het terugdraaien van het besluit van demissionair minister Piet Adema.

Eerder dreigde een maatregel dat dieren die niet op de aangescherpte hobbydierenlijst staan, niet meer aangeschaft mochten worden. Gelukkig heeft de minister nu een uitzondering gemaakt voor hertenkampen, met name voor dam- en edelherten, vanwege hun historische betekenis in Nederland.  Deze beslissing zorgt ervoor dat het fokken met deze prachtige dieren toch mogelijk blijft. Dit betekent dat we toch kunnen blijven genieten van deze prachtige dieren in ons hertenkamp. Wat een opluchting!! #BehoudHetHertenkamp #HistorischErfgoed #GemeenteBelangen #GoedNieuws