Onder fantastische weersomstandigheden heeft vrijdagmiddag 4 maart 2022 wethouder Henk Jan Schmaal de langgekoesterde openingsstelling van het nieuwe Skillspark ten uitvoer mogen brengen. Honderden belangstellenden waren aanwezig om dit heugelijke feit mee te vieren. Ouders en kinderen waren direkt na de openstelling druk in de weer om de vele georganiseerde activiteiten in het park te bezoeken en er kennis mee te maken. De jeugd kon met een nadien gevulde stempelkaart een vrije toegang tot het zwembad Tropica bemachtigen.

Met de openstelling van het park gaat een lang gekoesterde wens van GB in vervulling. We kunnen in feite spreken van een bewust genomen politiek besluit om deze ingrijpende stap op het sportpark de Langeleegte te doen plaatsvinden. We spreken eigenlijk van een Sport-Leer-Campus, omdat de nieuwbouw van de Winkler Prins hierin ook is meegenomen waardoor er sprake is van een centrering van educatie in de brede zin van het woord, Uniek in Europa en als zodanig op dit moment de eerste in haar soort.

We zijn trots!!!!