Ons plan om onze nieuwe lijfspreuk “ met GB aan de bak “ aan de slag te gaan werd door de Corona-perikelen ernstig verstoord. De beperkende maatregelen die hiermee nog steeds gepaard gaan waren te ingrijpend om de kerngedachte achter onze actie, namelijk het nader  in gesprek gaan met de Veendammers,  in praktijk te brengen.

Inmiddels zijn we in de zomerperiode aangeland en kunnen we ons in onze samenleving wat gemakkelijker bewegen vanwege de versoepelingen. Enkele weken geleden zijn we op visite in de van Petegemstraat geweest om de situatie van de speelgelegenheid voor kinderen ter plekke in ogenschouw te nemen. We gaan proberen hier in de loop van dit jaar nader op terug te komen.

Zaterdag 4 juli zal in het teken staan van onze tweede “GB aan de Bak”-dag en gaan we de winkeliers in het Centrum een hart onder de riem steken met een heuse bos bloemen in de ons bekende geel-zwarte kleurstelling. Veel mensen hebben het in de Corona-tijd lastig en worden geconfronteerd met o.a. salaris-vermindering, geen verlenging van arbeidscontracten of het later ontvangen van vakantiegelden.  Of hebben als bewoner van een zorginstelling al weken bijna geen bezoek kunnen ontvangen vanwege de strenge regelgeving als gevolg van besmettingsgevaar. We zouden bij velen kunnen aankloppen voor het overhandigen van een bloemetje in deze tijd.

De winkeliers in ons centrum hebben ook de nodige zorgen op hun bordje gekregen in de afgelopen maanden. Derhalve gaan we met deze “GB aan de Bak” onze centrumwinkeliers een beetje in het zonnetje zetten. De zomer is begonnen en samen met een bos bloemen hopen we de winkeliers met deze oppepper een beetje tegemoet te komen in deze nog steeds ingewikkelde tijd.