GemeenteBelangen Veendam

Aan de bak in de van Petegemstraat.

Op de 30e mei hebben we midden in de Corona periode de “GB aan de Bak-handschoen” weer opgepakt en zijn op uitnodiging van buurtbewoonster mevr. Hut in de van Petegemstraat wezen kijken naar de situatie nabij en op het speelterrein aldaar. Het was onze eerste activiteit in de campagne met GB aan de Bak en meteen ook een heel leuke om ten uitvoer te brengen.

De speelplaats is in zijn huidige vorm qua speeltoestellen niet helemaal meer van deze tijd. De toestellen zijn weliswaar nog wel te gebruiken maar een degelijke opknapbeurt is zeker op zijn plek. Zeker gezien de behoorlijke grote groep kinderen uit de omgeving die hier vaak komt spelen. Ook de ondergrond verdient een nadere herschikking, dit vanwege de trapachtige inrichting. Werk aan de winkel dus om nader te bezien wat we voor deze speelvoorziening in gang kunnen gaan zetten.

Ook de verkeerssituatie hebben we ter plekke in ogenschouw genomen. Het verkeer op de van Petegemstraat behoort maximaal 30km per uur te gaan maar…het voelt aan alsof dit niet de limiet is ter plekke. Feit is wel dat het vaak de buurtbewoners zelf zijn die hier gebruik maken van de weg. We hebben hierin een terugkoppeling gegeven in de vorm van het persoonlijk aanspreken van de evt. snelle passanten gegeven, in de hoop dat dit gaat werken.