Zomer Voorbij?

Het is bijna niet te geloven maar op dit moment van schrijven is het week 1 van september en lijkt de zomer een klein beetje op haar retour maar,…..wat was het een lange en warme periode de afgelopen weken. Bij de plaatselijke politiek was de agenda de afgelopen weken leeg maar dat betekent niet dat er niets in Veendam is gebeurd. Sterker, het begin van de grote vakantie viel prachtig samen met de feestelijke opening van zowel het Raadhuis- als Veenlustplein. Als kroon op deze ingrijpende operatie werd ook de geplaatste fonteininstallatie in werking gezet. Voor zij die niet met vakantie waren een prachtige directe ervaring en voor zij die elders op een vakantieadres verbleven heerlijk om uit de digitale krant of op social-media te lezen. Daarmee is een lang gekoesterde wens van GB in vervulling gegaan en kunnen we als gemeente trots zijn op de facilitering van een bruisend en aantrekkelijk centrum. Niet alleen kinderen werden de afgelopen weken meermaals nat tijdens het betreden van het fontein-plateau, ook volwassenen weten de weg naar het opvangbassin te vinden om op de rand zittend te genieten van het stromende water. Ook prachtig dat we als gemeente vlak voor de afronding van deze operatie nog financiële ruimte middels een aanvullende subsidie van de provincie nog ruimte hebben weten te creëren om ook het gebied richting de passage mee te nemen in deze vernieuwing. Het is voor de winkeliers aldaar nog even bijten maar straks zal ook daar de vernieuwing zijn vruchten afwerpen. Allemaal passend binnen onze visie om het centrum daar waar mogelijk aantrekkelijk te houden dan wel aantrekkelijker te maken.