We zijn weer los in 2019.

De kruitdampen van het carbid en van de overige knallers zijn meegenomen door de wind en de lege champagneflessen e.d. liggen al weer in de glasbak. Een aantal Veendammers toonden een flink portie lef door op Nieuwjaarsmiddag een frisse duik te nemen in de grote zwemplas van ons Borgerswold om de volgende dag de draad weer gewoon op te pakken.

De Veendammers maken zich op voor het eerste loonstrookje van dit jaar; best wel spannend wat alle ingrepen allemaal voor een ieder zullen gaan betekenen. Voor de Gemeenteraad wordt het jaar 2019 een aardige uitdaging. Er komen nogal wat vraagstukken ter tafel waarover de besluitvorming nog niet zomaar een feit is. Te denken valt aan bijvoorbeeld de problemen die de Jeugdzorg momenteel laat zien, de besluitvorming rond en over de Omgevingswet zal de nodige inspanning vragen en ook zal er wellicht het nodige te zeggen zijn over de eventuele bouw van een crematoriuminstallatie op de Buitenwoelhof aan de Langeleegte en wat te zeggen omtrent de mijnbouwactiviteiten in en nabij onze gemeente….

GemeentBelangen ziet graag de uitdagingen op zich afkomen. Laat 2019 zich maar ontvouwen. We gaan ons uiterste best doen om er voor Veendam en de Veendammers wat moois van te maken.