GemeenteBelangen Veendam

Waardecheque voor Kindertuinen in Borgerswold.

DSC_5215 GB neemt vanaf de allereerste keer altijd deel aan de Kerstmarkt waarbij onze aanwezigheid altijd in het teken staat van een van tevoren vastgesteld doel. Dit doel weten we meestal te bereiken met de verkoop van iets eetbaars passend in de DSC_5213traditie van een kerstmarkt. Het afgelopen jaar hebben we ons op de broodjes met knakwort gestort en het resultaat van de verkoop mocht er zijn. Dit jaar hadden we ons ten doel gesteld om een opbrengst te genereren bestemd voor het in onze ogen zeer symphatieke doel: de Kindertuinen in Borgerswold.

We kennen het volkstuincomplex natuurlijk al vele jaren en het is ons als Veendammers niet ontgaan dat er de laatste jaren weer volop activiteiten zijn ontplooid die zeker in het oog springen.

Eén van de grote stimulators in dit geheel is voorzitter Hessel Nieboer die samen met de overige leden van de Vereniging Tuinrecreatie Veendam het volkstuincomplex tot een dynamisch geheel weet te ontplooien. Omwille van de continuïteit van deze activiteiten is het in onze beleving een prima initiatief van de vereniging om te starten met de zogenaamde Kindertuinen. Wie de  jeugd heeft de toekomst moet men gedacht hebben. Zaterdag 12 maart was een prachtige dag om de opbrengst van onze Kerstmarkt in de vorm van een cheque ter waarde van 250 euro door fractievoorzitter Christel Knot aan voorzitter Hessel Nieboer te overhandigen.