Vaargasten in het Oosterdiep.

Een jachthaven in het centrum is toch iets unieks, maar Veendam heeft het.

Meer dan 1000 jachten met vaarrecreanten brengen hieraan jaarlijks een bezoek. Mooie ligplaatsen aan brede steigers, op loopafstand van het winkelcentrum.Dus wat valt er nog meer te wensen.

Toch wil de fractie van GemeenteBelangen graag het aanzicht van de haven wat op waarderen met een paar masten met vrolijk wapperende vlaggen. Ook een duidelijk informatiebord met actuele informatie en een plattegrond is niet overbodig. Daarnaast een paar leuke bankjes waar onze vaargasten hun ervaringen uitwisselen. In een brief van 30 maart 2016 aan het college is hier al op geattendeerd, echter zonder reactie.

Om de vaarrecreanten een beeld te geven van de vele mooie en interessante zaken die ze tijdens hun tocht door het Oosterdiep tegenkomen is er een mooie geïllustreerde brochure uitgebracht. Raadslid Bert Kraan verzorgde de tekst met een Duitse vertaling van GB voorzitter Bert Huizenga. Bert Buiring maakte prachtige foto’s en drukkerij Reinier van der Kooi maakte van het geheel een leuk boekje. De eindredactie was bij Elleke van der Molen van VVV Veendam . Dus naast de bekende tas die elk jacht bij de sluis ontvangt wordt ook deze  “Vaarroute door het Oosterdiep” aan de opvarenden uitgereikt..

Afbeeldingsresultaat voor oosterdiep veendam vaarrecreatie