GB dient motie “tiltmeters” in.

Tijdens de afgelopen raadsvergadering van 1 mei 2017 heeft de fractie van GB een motie ingediend waarin het college wordt opgedragen om de Nationaal Coördinator Groningen en de overige Groninger Gemeenten te verzoeken om de trillingen in de Groninger ondergrond voortaan te gaan meten met zogenaamde “tiltmeters”. Deze meters hebben een bijzonder grote gevoeligheid die de waarnemingscapaciteit van de tot dusver gebruikte  geofoons ver te boven gaat.

De motie werd door de overige fracties in onze gemeenteraad breed gesteund.  Samen met ons eerder genomen initiatief om te komen tot een meldpunt van mijnbouwschade  in onze gemeente vormt dit een duidelijk signaal naar de provinciale en landelijke overheid inzake de bijzondere problematiek die in onze gemeente speelt; namelijk die van de gestapelde mijnbouw.

We zullen de ontwikkelingen in deze nauwgezet volgen.