Het Oosterdiep als Toeristische Trekpleister

Het unieke karakter van de Groninger veenkolonieën komt nergens zo goed tot uiting als  langs het Oosterdiep in Veendam en Wildervank.
-De jachthavens.
De jachthaven in het centrum van Veendam is een graag bezochte haven door de vaargasten. Tijdens het vaarseizoen ligt het vol met jachten uit zowel Nederland als Duitsland.
GemeenteBelangen zou graag willen dat een relatief kleine opwaardering zou worden gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld vlaggenmasten met vrolijk wapperende vlaggen en een informatiebord met actuele informatie over het centrum van de Parkstad.
De jachthaven in Wildervank is uitstekend uitgerust met alle benodigde faciliteiten voor varende  bezoekers. Een duidelijke verwijzing langs het kanaal en een vlaggenmast bij de invaart maakt het geheel aantrekkelijker.
-De vaartocht
Alle varende bezoekers krijgen een tas met informatie over onze gemeente die erg enthousiast wordt ontvangen. Wat directe informatie van o.a. de horeca zou hierin ook niet misstaan.
Over de bediening onderweg van de vele bruggen en de sluizen is niets dan lof te horen door de vaartoeristen.
-Informatie
De vaarweg door Veendam-Wildervank is uniek in Nederland. Om dit visitekaartje van onze gemeente een extra nuance te geven is door een van de fractieleden van GemeenteBelangen  een geïllustreerd  informatie  boekje in voorbereiding die de vaargasten gaat wijzen op mooie en interessante zaken langs het Oosterdiep.
Bert Kraan