Gemeentebelangen “en Cultuur” in Veendam

Met het verlies van de “Veenlust” ontstond er een hiaat in het culturele leven in onze Parkstad. Immers ook, het hotel, de bioscoop, de theaterzaal waar bekende Nederlandse artiesten op de planken stonden, de jaarlijkse operette- uitvoeringen en niet vergeten de feesten van het MAVV (Meer Amusement Voor Veendam). Het was er allemaal niet meer.

In 2002 is door de gemeenteraad de toekomstvisie “Veendam Turfstad en Durfstad” vastgesteld. Hierin was ook plaats voor een nieuw cultureel centrum. Het resultaat was dat in 2005 het nieuwe cultureel centrum “vanBeresteyn” werd geopend.

Vanaf het beging was GemeenteBelangen een groot voorstander van het zgn. “Centrum Plan” waarin de bouw van “vanBeresteyn” en de aanleg van het Museumplein een prominente plaats hadden.

Een van meest aansprekende evenementen die in “vanBersteyn” plaatsvindt zijn wel de Koopavondoptredens, die 24 keer per jaar in de prachtige foyer gehouden worden. Initiatiefnemer en organisator Bert Kraan geeft aan artiesten uit de regio de mogelijkheid om hier donderdagsavonds op te treden.

Naast het culturele gebeuren is ook het sociale aspect van deze avonden van groot belang, mensen ontmoeten elkaar, vriendschappen worden gesloten en bovenal zijn ook veel van de bezoekers te vinden bij de voorstellingen in het theater.

Twee van de doelstellingen van GemeenteBelangen Veendam , cultuur en menselijk contact worden door bovenstaande weer eens duidelijk gemaakt.