Nico Zweerts de Jong pleit voor “OV fietsen”.

Raadslid Nico Zweerts de Jong van GemeenteBelangen Veendam pleit voor zogenaamde “OV fietsen” op het treinstation in Veendam.

Op meer dan 250 locaties in Nederland, waaronder veel (trein-) stations kan men met een OV-fietsabonnement maximaal twee fietsen huren voor een klein bedrag. De fietsen staan in een stalling en zijn voor de reiziger op elk moment van de dag toegankelijk. Zo kan op makkelijke wijze de treinreis per fiets vervolgd worden.

“Na 18.00 uur en op zondag zijn bepaalde plekken in Veendam niet meer te bereiken met de bus. Veel reizigers komen met de trein. De “OV fietsen” zorgen voor een betere aansluiting op de vele activiteiten die in Veendam plaatsvinden. Bijvoorbeeld een bezoek aan de sportvelden, zwembad Tropiqua, Borgerswold of de buitendorpen” aldus Zweerts de Jong.

Hij verzoekt het College van Burgemeester en Wethouders om na te gaan of het mogelijk is om ook op het treinstation in Veendam dergelijke fietsen te plaatsen.